Oliwa Monini Extra Vergine Classico: smak i zdrowie

Oliwa Monini Extra Vergine Classico: smak i zdrowie

Jeśli słyszałeś kiedykolwiek o zbawiennej roli tłuszczów w diecie, spotkałeś się z pewnością z opiniami dotyczącymi oliwy z oliwek, w szczególności tej tłoczonej na zimno. Oleisty ekstrakt z okrągłych owoców drzewek oliwnych sprawdzi się w diecie juniorów i seniorów. Dlaczego warto po nią sięgnąć?

Bezpieczna oliwa Monini Extra Vergine Classico.

Monini Extra Vergine Classico: czy warto ją stosować?

Ci, poszukujący wyrazistych smaków, a, co najważniejsze, recepty na zdrowie, powinni umieścić w swojej szafce oliwę Monini Extra Vergine Classico. Można używać jej do pieczenia i smażenia (choć w relatywnie niskiej temperaturze). Najlepiej sprawdzi się jako baza dressingów i dodatek do pieczywa - na przykład popularnej, wytrawnej foccacci. Co najważniejsze, zawiera jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Tym samym, obniża ryzyko chorób wieńcowych i układu krążenia o połowę!

Dodająca smaku oliwa z oliwek

Kolor: zielony, z intensywnym, żółtym poblaskiem. Zapach: tożsamy zielonym oliwkom, z subtelnym aromatem kwiatów. Smak: z nutą goryczki, z lekkim, pikantnym posmakiem. Oliwa Monini Extra Vergine Classico, w odróżnieniu od innych tłuszczów roślinnych, zapewnia najlepsze doznania dla Twoich kubków smakowych, nawet przy niewielkiej ilości stosowania. Warto użyć jej w towarzystwie warzyw i ryb - tak, by witaminy i minerały w nich zawarte, rozpuszczały się pod wpływem bursztynowego płynu. Monini Extra Vergine Classico to niezbędnik dla tych, którzy tęsknią za smakiem Włoch!