Sos rybny House of Asia: dodatek podkręcający smak potraw

Sos rybny House of Asia: dodatek podkręcający smak potraw

Azja Południowo-Wschodnia to region, w którym nie tylko architektura, ukształtowanie terenu i kultura warte są dogłębnej eksploracji. Jeśli nie masz czasu na podróżowanie, koniecznie podbij tereny, testując kubki smakowe na zupełnie nowe, nieznane doznania!

Pochodzenie i produkcja sosu rybnego

Jak już wspomniałam, produkt wykorzystywany jest powszechnie w kuchni dalekowschodniej. Jest słony i intensywny w smaku. Dodaje więc potrawom wyrazistości. Powstaje w wyniku fermentacji ryb i wody ze sporą dawką soli. Sos rybny fermentuje w beczkach, na skutek działalności wysokiej temperatury. Kiedy przyjmuje postać płynną, a produkty wydobywają swój niezwykły aromat, rozlewany jest do szklanych buteleczek. Przyjmuje on wyraźny, bursztynowy kolor. Na polskim rynku, najpowszechniejszym produktem jest sos rybny House of Asia.

Skoncentrowany w smaku Sos rybny House of Asia.

Jak wykorzystać sos rybny House of Asia w kuchni?

Dzięki swojemu naturalnemu pochodzeniu, krótkiej liście składników, produkt może gościć w naszej diecie relatywnie często. Pamiętaj jednak, że sos rybny House of Asia jest bardzo słony a co za tym idzie, wyciąa znaczną część wody z naszego organizmu. Sosu rybnego House of Asia używamy w towarzystwie noodli, makaronu ryżowego czy owoców morza. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek zup, mięs i ryb. Intensywny i skoncentrowany w smaku podkreśli jakość dań, podobnie jak ciemny sos sojowy. Koniecznie dodaj go do swojej listy zakupów i ciesz się nowymi, kulinarnymi podbojami!